Ons aanbod

Opleiding keukenmedewerker (kwalificatiefase)

grootkeuken

Functieomschrijving:

Helpen bij de ontvangst van voedingsmiddelen in de keuken, het verwerken van ingrediënten tot basisbereidingen door het toepassen van basis kooktechnieken, het opslaan van verwerkte producten en het schoonmaken van de keuken teneinde een kwaliteitsvolle maaltijd af te leveren aan de gast.

 

Tewerkstelling:

Diverse horecabedrijven (restaurant, brasserie, bistro, gastronomisch restaurant, feestzaal, traiteur, ….)

 

Inhoudelijk:

· In teamverband werken

· Kostenbewust werken met oog voor veiligheid, milieu, kwaliteit en welzijn

· Volgens de regels van hygiëne en voedselveiligheid werken

· Goederen  ontvangen en controleren

· Goederen opslaan in een koelkamer of voorraadkamer 

· Voorbereidende werkzaamheden voor de bereidingen uitvoeren. 

· Groenten en fruit wassen, schoonmaken en versnijden

· Bij het bereiden specifieke ingrediënten gebruiken

· Basisbereidingstechnieken toepassen voor het bereiden van hapjes, garnituren, sauzen, soepen,           voorgerechten, bijgerechten, salades, deegwaren, rijstgerechten en aardappelbereidingen  

· Basisbereidingstechnieken toepassen voor het bereiden van zuivelbereidingen en basisnagerechten  

· Basisdresseertechnieken toepassen op het bord  

· Het buffet klaarzetten  

· Bereidingen en producten verpakken en etiketteren en ze opbergen in de koelkamer, in de voorraadkamer

· Maaltijdpakketten samenstellen en verpakken of dienbladen afsluiten

· Het werkblad, het materiaal en de ruimtes hygiënisch schoonmaken